*Transport GRATUIT la comenzi pentru 200mp

Beton amprentat sau pavaj?

Betonul amprentat este un sistem de pavare modern si o metoda inovatoare de design,care consta in imprimarea betonului in diferite forme si culori.

Pe langa varietatea de culori si modele, betonul amprentat are si o durabilitate si pastrare excelenta in timp, fiind mult mai usor de intretinut decat pavajul clasic. In tehnologia betonului amprentat se folosesc cateva materiale de constructie compozite precum agregate, ciment, coloranti, aditivi, fibre elastice si apa.

De ce avem nevoie pentru a realiza beton amprentat?

Lista materialelor necesare pentru realizarea betonului amprentat este cat se poate de simpla:

Click pe fiecare pentru a citi mai multe detalii.

Stabiliti locul de realizare al lucrarii de beton amprentat, apoi incepeti pregatirea terenului. Eliminati stratul de pamant de la suprafata, cu radacinile plantelor. Treceti apoi la tasarea pamantului si asterneti un strat de balast, peste care veti turna betonul.

Dupa pregatirea terenului, se incepe lucrarea propriu-zisa de beton amprentat. Se armeaza betonul cu fibra elastica de polipropilena, pentru prevenirea aparitiei fisurilor in procesul de intarire a betonului. Turnati beton clasa C18/22,5(B 300) in strat de minim 5cm. Vibrati betonul pentru o buna compactare si se finiseaza cu ajutorul unui dreptar sau cu lisa.
Inainte de aplicare se amesteca pulberea bine.

Aplicati primul strat de colorant intaritor prin presarare (consum recomandat min 3kg/mp). Se intinde colorantul intaritor cu nivela, apoi se aplica al doilea strat de colorant intaritor(se pot aplica cate straturi sunt necesare).Finisati apoi suprafata colorata de beton. Ulterior se aplica agentul antichizant antilipire Deco Antique pentru obtinerea efectului de invechire dupa ce s-a retras apa de pe suprafata betonului si se prezinta sub forma neteda si lucioasa. Amprentati betonul folosind matrite speciale. Dupa intarire se spala betonul amprentat, se taie si se sigileaza rosturilor de dilatare.
Pentru pastrarea umiditatii in betonul proaspat turnat la temperaturi mai mari de 22 C recomandam aplicarea solutiei MC-Y2 ce previne contractiile si microfisurile ce apar in beton.

Finalizarea lucrarii:

Se aplica un strat de microrasina DecoPrim Acryl pe betonul amprentat curat, uscat
Dupa 30 de zile, pe betonul amprentat curat , uscat , se aplica un strat de rasina Decopol, evitand aplicarea pe vreme ploioasa;rasina necesitand timp de uscare.
Temperatura optima de realizare a betonului amprentat 20-22 C.